Venema Accountancy
Accountancy Belastingconsultancy
Informatie over de administratie

Veel ondernemers brengen hun administratie onder bij hun boekhouder. Het inboeken van de administratie in een financieel pakket kunt u als ondernemer eventueel ook zelf. Waar moet u aan denken? Besteed u het uit of doet u het zelf?

 Boekhouden zelf doen of toch laten doen.

 

Met onderstaande administratie instructie willen we een richtlijn geven hoe u  uw administratie op een degelijke manier kunt inboeken. De instructie is in principe bedoeld voor die ondernemer die zijn administratie zelf inboekt in een boekhoud programma.

 Administratie boekingsinstructie

 

In onderstaand document word weergeven aan welke eisen een factuur moet voldoen. Zowel voor de fiscale, als voor de juridische eisen. Ook worden de mogelijke uitzonderingen besproken als ook de mogelijkheden voor een elektronische factuur.

 Factuur eisen

 

Om de bankmutaties te kunnen inlezen, in plaats van in te boeken, in de boekhouding hebben wij een inlees bestand nodig. Om deze bankmutaties te kunnen controleren hebben wij de bankafschriften nodig. In onderstaande handleiding geven we, van de 4 grootste banken, weer hoe u een inleesbestand of een bankafschrift bestand kunt downloaden.

 Downloaden inleesbestanden en bankafschriften